Kaip išrinkti elektrinį antkaklį?

Apie mus rašo: spal. 24, 2016

Kategorija:

Jei jūsų šuo jūsų neklauso ir nusprendėte, kad elektroninis antkaklis yra veiksminga dresūros priemonė, turite susigaudyti, kaip išsiaiškinti rinkoje esančių gaminių gausą. Šiandien aptarsime, į ką atkreipti dėmesį renkantis tinkamą antkaklį.

Pirmiausia reikia atsižvelgti į savo šuns dydį ir amžių. Elektrinius antkaklius galima naudoti jau nuo šešių mėnesių amžiaus. Šunims, sveriantiems nuo 10 iki 50 kg, tinka dauguma siūlomų produktų. Labai mažų veislių šunims arba, atvirkščiai, milžiniškų veislių šunims (arba šunims, kurių skausmo slenkstis yra sumažėjęs) reikia rinktis atsargiau ir aptarti pirkinį su kvalifikuotu pardavėju. Labai mažam šuniui iškrova gali pakenkti, o dideliam šuniui ji gali būti beveik nepastebima.

Svarbus pirkimo rodiklis yra ir tai, kokiu atstumu norite kontroliuoti šunį su antkakliu. Dažniausiai tai būna nuo 200 iki 1000 metrų. Medžioklinių veislių darbiniams šunims visada reikėtų rinktis ilgesnio nuotolio antkaklį (pvz., Bentech D776). Tas pats pasakytina ir apie šunis, kurie juda kalnuotoje vietovėje. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad gamintojo nurodytas signalo veikimo nuotolis visada nurodomas idealiomis sąlygomis, atviroje vietovėje ir esant geram orui.

Pirkdami antkaklį visada turėkite omenyje, kad perduodamą impulsą galima koreguoti tam tikrame išmetimo stiprumo diapazone, atsižvelgiant į šuns dydį. Kitos svarbios apykaklės funkcijos - garsiniai įspėjimai ir vibracija. Todėl šiandien daugumoje elektroninių antkaklių naudojami trys įspėjimo lygiai. Pirmiausia garsinis signalas, po to vibracija ir galiausiai elektrostatinis impulsas, kuris visada turi būti pritaikytas prie šuns dydžio, amžiaus ir sveikatos būklės. Šuo yra protingas ir mokomas padaras, todėl netrukus suprasite, kada reikia perspėti. Mokymų metu laikui bėgant naudosite tik pirmuosius du signalus.

Kiti pasirinkimo parametrai yra imtuvo atsparumas vandeniui ir prietaiso maitinimo galimybė. Mūsų svetainėje antkakliai suskirstyti į kategorijas, o jūs galite pasinaudoti antkaklių pasirinkimo vadovu, kad išsirinktumėte tinkamiausią antkaklį.